Prezentacija projekta „Čarolija istočne Srbije“

BOR – Nakon uspešne prezentacije u Braničevskom okrugu, u Turističkoj organizaciji Opštine Bor predstavljen je projekat „Čarolija istočne Srbije“. Ovaj projekat predstavlja povezivanje Turističkih organizacija, agencija i privrednika radi zajedničkog predstavljanja kompletne turističke ponude čitave istočne Srbije.

Cilj ovog projekta je brendiranje destinacije istočna Srbija na turističkoj mapi, a u kasnijoj fazi stvaranje zajedničkog turističkog proizvoda istočne Srbija koji bi plasirali na tržište kroz turističke agencije, pre svega u Srbiji, a kasnije i van granica naše zemlje. Nosilac projekta je Udruženje „Čarolija istočne Srbije“, pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a partneri su nam turističke organizacije iz četiri okruga – Borskog, Zaječarskog, Pirotskog i Braničevskog„, kaže Žaklina Tufonić predsednik Udruženja „Čarolija istočne Srbije“.

Turistički proizvod ovog projekta biće brošura u štampanom i elektronskom formatu a sadržaće kompletnu turističku ponudu sva četiri okruga, sa prikupljenim podacima i informacijama o kulturnom nasleđu svih opština.

Ideja je takođe i projektna aktivnost da se odradi promo film, zajednički, koji će trajati od pet do deset minuta, zatim imamo i promociju kompletnog projekta na Sajmu turizma u Kragujevcu gde ćemo imati svoj štand, odradićemo i jednu promo turu turoperatera i novinara u saradnji sa Turističkom agencijom „Aster“. Ovaj projekat je osmišljen tako da ne uključuje samo javni sektor, već i privatno partnerstvo“, rekla je Tatjana Miloradović menadžer projekta „Čarolija istočne Srbije„.

Ovo su početni uslovi za formiranje jednog velikog regionalnog centra, a plan je da se u narednom periodu konkuriše i kod fondova EU za projekte prekogranične saradnje kako bi se  i stranom tržištu  predstavilo  bogato kulturno nasleđe Istočne Srbije.

Prezentacija projekta „Čarolija istočne Srbije“, 7. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=VgSnQYQI-WM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *