Prijavljivanje i dalje moguće elektronskim putem

BOR-Nakon ukidanja vanrednog stanja u Nacionalnoj službi zapošljavanja uspostavljen je neposredan rad sa strankama, ali i dalje stranke ne moraju da dolaze na redovno javljanje, već im savetnici zakazuju naredni termin posredstvom telefona ili mejlom. Pošto pandemija korona virusa još uvek traje i drugi poslovi mogu da se završe elektronskim putem.

Korisnici koji prvi put traže posao mogu da se prijave preko mejla, a putem sajta u delu gde su dokumenta pronađu obrasce, za novčanu naknadu ili neko drugo uverenje“, rekla je Lidija Načić, direktor NSZ, filijale u Boru.

Ukoliko stranke nemaju mogućnosti da poslove završe elektronskim putem, usluge Nacionalne službe  mogu potražiti i direktno, ali uz sve mere zaštite i uz najavu. Za vreme vanrednog stanja ovakav način komunikacije dobro je funkcionisao, kažu u borskoj filijali, a to potvrđuju i podaci. U ovom periodu registrovano je 226 novoprijavljenih osoba, 182 su podnele zahtev za novčanu naknadu. Za programe aktivnih mera zapošljavanja prijavilo se 111 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.