Građani Bora za dug Apotekarske ustanove plaćaju 350 miliona dinara

BOR – Grad Bor će na ime dugova za lekove, koji su napravljeni u Apotekarskoj ustanovi Bor u naredne tri godine morati da isplati približno 355 miliona dinara kompaniji Feniks farma. Osim toga ostalo je još oko 200 miliona dinara drugih potraživanja za koje su pokrenuti ili se očekuje pokretanje sudskih sporova.

Prema predlogu sporazuma sa Feniks farmom, Grad Bor će od jula ove do decembra 2023. godine isplaćivati mesečno nešto manje od 12 miliona dinara, a ukoliko se ispune obaveze, biće otpisana kamata koja iznosi 152 miliona 500 hiljada dinara.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, kao osnivač Apotekarske ustanove, Grad Bor mora samostalno da isplati ove dugove koji su nastali pre desetak godina. On kaže da će Apotekarska ustanova biti ugašena, a da će se razmotriti mogućnost osnivanja Gradske apoteke, ali samo za područje grada Bora, jer ostale Opštine koje su bile suosnivači nisu želele da preuzmu ni jedan deo odgovornosti za finansijsku situaciju i dugove apotekarske ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *