Prijem dece iz Poljske kod gradonačelnika Bora

0

U sali Gradske uprave u Boru danas je organizovan prijem za 18 đaka i njihove mentore iz poljskog grada Olštin, koji su u poseti borskoj deci u okviru eTwining projekta. Borska deca su iz Poljske donela prelepe utiske, pa će se potruditi da i sami budu dobri domaćini, uz pomoć lokalne samouprave koja im pruža značajnu podršku.  

BOR – U okviru eTwinning projekata koje uspešno realizuje borska Osnovna škola „3.oktobar“, nakon posete borske dece Poljskoj, organizovana je uzvratna poseta dece iz poljskog grada Olštin, Boru. Pored obilaska grada i okoline, za njih je priređen prijem kod gradonačelnika Bora.

Ovo je jedan veliki projekat koji sprovodi naša osnovna škola, u kome postoji otvorena razmena kulture, iskustva, znanja, prijateljstva između naše, borske dece i dece iz cele Evrope. Naša deca su bila gosti deci u Poljskoj i njihovi utisci su prelepi, a mi ćemo organizovati obilazak Zlotske pećine, Lazarevog kanjone, Zoo vrta i planine Stol i to je idealna prilika da našim gostima pokažemo prirodne lepote koje imamao“, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

U okviru eTwinning projekta naša škola je realizovala projekat Internacionalno prijateljstvo i obišla mnoge zemlje Evrope – Italiju, Mađarsku, Hrvatsku, Austriju, Češku i Poljsku čija deca su sada naši gosti. Gostoprimstvo naših prijatelja je bilo predivno i želimo da im uzvratimo istom merom, uz podršku koordinatora projekta Milene Lapadatović, roditelja i Gradske uprave“, kaže Dejana Boranović Marinković, direktorica OŠ „3.oktobar“ Bor.

Utisci gostiju koje su do sada stekli su odlični, zahvalni su na gostoprimstvu i raduju se obilasku Zlotke pećine, Lazarevog kanjona, Zoo vrta i planine Stol narednih dana.

Veoma nam je drago što smo ovde i moji učenici su veoma srećni zbog posete prijateljima u Boru. Porodice su jako fine prema našoj deci, čine sve što mogu , da im pokažu lepote grada i deca se neverovano dobro provode kao i ja i moja koleginica. Srbija je prelepa zemlja,  uživamo u svakom trenutku i nadamo se da će naši prijatelji doći kod nas u posetu tokom zime, da se zabavimo na snegu“, kaže Gosia Galewska, nastavnica engleskog jezika.

Osamnaestoro dece i dva mentora, boraviće u Boru do 15. juna, a lokalna samouprava će nastaviti da podržava borske škole koje realizuju ovakve i slične projekte, rečeno je između ostalog na prijemu u Gradskoj upravi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *