Prijem građana u gradskoj Skupštini u Boru

BOR – U sali Skupštine grada Bora i ove subote organizovan je prijem građana kojima je za rešavanje problema koje imaju potreban razgovor i pomoć predstavnika lokalne samouprave, gradske uprave, javnih i javno komunalnih preduzeća, socijalnih ili zdravstvenih službi.

Za razgovor se prijavilo petnaestak građana, a najčešća pitanja ove nedelje odnosila su se na oblast socijalne zaštite, potom pitanja vezana za dugovanja, za probleme u vodosnabdevanju, a bilo je i kritika na urbanističke propuste.

Pitanja koja su danas preovladavala odnose se na problem isključenja električne energije zbog velikih dugovanja, potrebu isplate socijalne pomoći i oko ostalih ličnih potreba naših sugrađana. Potom, bilo je i pitanje vezano sa nefunkcionisanje nadležnih u oblasti urbanizma… Ono što je uvek dobro je da većinu pitanja istog trenutka rešavamo, jer tu sa nama su i direktori javnih preduzeća, većnici i pomoćnici odnosno kompletna Gradska uprava koja je neophodna. Ono što mi je drago da smo uspeli neke sugrađane da uputimo na državne institucije gde mogu naći rešenje svojih problema. Jer upravo na ovaj način, kroz direktan razgovor čujem od Borana šta im to smeta, treba, njihove kritike i sugestije. To nama daje pravo i mogućnost da neke stvari rešavamo odmah. Ono što ponekad ne znamo, a ljudi u Centru za socijalni rad ne vide, je neka dublja situacija kada je reč o zahtevima i potrebama naših sugrađana. Mi tu sa njima o tim problemima otvoreno razgovaramo i upućujemo ih ponovo na Centar za socijalni rad da razmotre njihovu situaciju i da se vidi da li se može pomoći ili ne“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U gradskom budžetu, ove godine, između ostalog, predviđeno je i 30 miliona dinara za subvencije socijalno ugroženim porodicama za plaćanje komunalnih usluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.