Primedbe na početku izrade plana

BOR – Povodom početka izrade Plana generalne regulacije turističkog područja Borsko jezero Brestovačka Banja, Odeljenje za urbanizam u Boru od danas do 22.juna organizuje rani javni uvid u materijal.

„Cilj plana je stvaranje planskih osnova za racionalnu organizaciju i uređenje prostora. Za naše sugrađane, koji imaju imovinu na ovom prostoru, veoma je važno da ćemo ponovo izdavati dozvolu za izgradnju“, rekla je zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam Dragana Nikolić.

Novim planom se očekuje da će najveći broj odstojećih objekata biti prihvaćen kao zatečeno stanje, ali će biti definisana i nova infrastruktura u skladu sa odlukom o razvoju turizma.

„Ukoliko je strateško opredeljenje lokalne samouprave da se na ovom području razvija turizam onda je od izuzetnog značaja da se uradi kvalitetan plan“, dodala je Dragana Nikolić.

Rani javni uvid je novina u praksi izrade planskih dokumenata i u borskoj opštini se prvi put primenjuje. Umesto po završetku,rani javni uvid se sprovodi na početku izrade plana kada se prikupljaju podaci o potrebama fizičkih i pravnih lica. Tokom ranog javnog uvida svako lice može da da sugestiju za određeno plansko rešenje.

U naredne dve nedelje sve primedbe i sugestije pravna i fizička lica mogu uputiti Odeljenju za urbanizam poštom ili preko pisarnice Opštinske uprave. Izrada plana poverena je Zavodu za urbanizam u Nišu,a očekuje se da će prema potpisanom ugovoru on biti završen do početka jeseni.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4f6024″ allowfullscreen ]
Primedbe na početku izrade plana, 08. jun 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *