Pripreme za Olimpijske igre

BOR – Do najznačajnijeg sportskog događaja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u Brazilu, ostalo je malo više od mesec dana. Borski strelac i srpska reprezentativka Bobana Veličković, olimpijsku godinu, ocenila je kao izuzetno dobru, a to pokazuje i napredak sa trećeg na drugo mesto Streljačke svetske rang liste. Osvojene su medalje na domaćim i inostranim takmičenjima ali ipak najznačajnije odličje svakako je zlato na Svetskom kupu u Minhenu u Nemačkoj.

„U principu jesam zadovoljna ovom sezonom. Rezultati su bili u kontinuitetu od 380 do 388 krugova. Osvajanjem zlatne medalje u Minhenu plasirala sam se za finale Svetskog kupa u Bolonji u oktobru, tako da sve u svemu jako smo zadovoljni i mislim da sve ide po planu. Mislim da je forma bolja nego na prethodnim Olimpijskim igrama, samim tim što sam i starija i iskusnija i imala sam više takmičenja. Moram još da pomenem da je i malokalibarski program prilično bolji“, izjavila je Bobana Veličković– Streljački klub „Bor 030“.

Bobani Veličković u tempiranju forme pred odlazak na Olimpijske igre doprineće i rad sa specijalnim hibridnim metama koje će se koristiti u Riju.

„To je specifična meta, švajcarskog proizvođača opreme za streljački sport. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je imala razumevanja i shvatila značaj ovog takmičenja Bobana je dobila takvu metu i to će joj sigurno mnogo značiti u pripremama za Rijo“, rekao je Boban Marković, trener Streljačkog kluba „Bor 030“.

U narednih mesec dana Bobanu očekuje još i finale u malokalibarskom programu, a zatim i deo priprema sa reprezentacijom u Novom Sadu i pred sam odlazak u Brazil finiš priprema biće u Francuskoj.

[iframe width=“854″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/30jz4Q9CSSA“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *