Pripreme za parlamentarne izbore u Boru

BOR – Bor je jedna od 14 opština u Srbiji u kojoj 24. aprila neće biti održani lokalni izbori. U opštinskoj upravi kažu da zbog toga neće biti potrebno formiranje izborne komisije, već će za desetak dana biti formirano petočlano radno telo, koje će biti zaduženo za koordinaciju  sprovođenja procedure parlamentarnih izbora sa republičkom izbornom komisijom.

„Iako u Boru nemamo lokalne izbore mi kao Opštinska uprava moramo da obavljamo određene radnje koje su propisane Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku. Prema ovim odredbama, u birački spisak moraju biti upisana sva punoletna lica, a kada se raspiši izbori i ona lica koja će do dana izbora napuniti 18 godina. Građani mogu da izvrše uvid u birački spisak u prostorijama Opštinske uprave na trećem spratu u kancelariji 38 svakog radnog dana od 07 do 15 časova. Uvid je moguć i na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Građani imaju mogućnost da najkasnije do 19. aprila prijave da svoje biračko pravo žele da ostvare prema mestu prebivališta u zemlji. To znači da ne moraju da glasaju u Boru već tamo gde se budu zatekli na dan izbora. Do tog datuma mogu da se prijave i građani koji žele da glasaju u inostranstvu“, kaže Ljubinka Jelić, načelnik Opštinske uprave.

Na 47 biračkih mesta u opštini Bor, 24. aprila će moći da izađe približno 44 i po hiljada birača, a birački spisak se zaključuje osmog aprila. Do tada će građani moći da provere da li se nalaze u biračkom spisku i naprave eventualne promene. Nakon ovog datuma promene će biti moguće uz podnošenje zahteva opštinskoj upravi, a rešavaće ih nadležno ministarstvo.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3wrblg“ allowfullscreen ]
Pripreme za parlamentarne izbore u Boru, 09… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *