Pristiglo šezdesetak predloga izmena rebalansa budžeta

BOR-Tokom javne rasprave o prvom rebalansu budžeta Grada Bora pristiglo je šezdesetak predloga izmena, koje su uputili javna i javno komunalna preduzeća, mesne zajednice, obrazovne ustanove, grupe i udruženja građana, a bilo je i samostalnih zahteva, kojih je sve više. Svi su sagledani i uglavnom će biti realizovani.

Dobili smo i par predloga za umanjenje određenih pozicija iz budžeta, a odnose se na preuzete obaveze ili već neke realizovane ugovore. Prihvaćen je predlog  za umanjenje sredstava za izgradnju stadiona. Dobili smo dva zahetava, a prihvaćen je onaj koji je uputio član gradskog veća, pošto se prvo planiraju sredstva za izradu projekta kako bi iz njega proizašao ukupan potreban iznos za izgradnju„, rekla je Zorana Gajić, načelnik Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Isplanirana sredstva se odnose na dodatne i nove radove koji nisu planirani u budžetu, nove projekte, a najviše će sredstava biti izdvojeno za predškolsko vaspitanje.

Osnovnom odlukom o budžetu bilo je planirano za sanaciju vrtića pet miliona 640 hiljada. Nakon što je Gradska uprava sprovela javnu nabavku za izradu projekta utvrđeno je da je to nedovoljno, već je potrebno isplanirati 29 miliona. Takođe se planiraju sredstva za projekte koji se odnose na vodovode, dodatna ulaganja za infrastrukturu„, dodala je Zorana Gajić.

Prema nacrtu, gradski budžet u Boru bi trebalo da bude uvećan za 29,15 odsto, odnosno za milijardu 97 miliona dinara i iznosiće ukupno četiri milijarde 860 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *