Priznanja za zaslužne sportske radnike

0

BOR – Povodom obeležavanja 100 godina fudbala i 90 godina organizacije Sport za sve, borska Asocijacija Sport za sve održala je, na malom stadionu svečanu skupštinu na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim sportistima grada Bora.

Za višedecenijski rad u sportu dodeljeno je deset priznanja, sportskim radnicima i bivšim sportistima koji su imali izuzetne rezultate, starijim od 75 godina. Priznanja su dobili Vjekoslav Špehar za školski sport, Svetislav Živić za rekreativni rukomet, Ištvan Šorban i Simeon Efremov za fudbal, Lidija Todorović za ples, Petar Lazarević za angažovanje u planinarsko smučarskim društvima, Radomir Spasković za košarku, dr Ljubomir Veljković – Njera kao medicinsko osoblje, Aleksandar Stanojev za streljaštvo i novinar Brana Filipović.

Dodeljeno je i devet priznanja za nesebičan doprinos razvoju borskog sporta, koje su dobili Nenad Ristić za rekreativni sport, Jovica Jovanović za džudo, Ljubinka Ivanov za rukomet, Miroslav Jovanović za košarku, Jovan Stojanovski za bodi bilding, Miodrag Nikolić za fudbal, Goran Vranov za streljaštvo, Dejan Pavlović za šah i novinar Bojan Obradović.

Plaketu za najbolju sportsku porodicu dobila je porodica Slobodan, Seka, Petar i Boba Perišić.

Na svečanosti su dodeljna i priznanja za najvernije navijače koja su dobili Stole Anđelić i Zoran Kušljugić. Ova priznanja dodeljuju se drugi put, a u Asocijaciji sport za sve kažu da će se potruditi da ovakvo nagrađivanje ljudi koji se decenijama bave sportom postane tradicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *