Stipendije i stručna praksa za srpske studente u kompaniji Кromberg i Šubert

BOR – Da bi podigli nivo kvaliteta stručne prakse svojih studenata rukovodstvo Tehničkog fakulteta u Boru je uspostavilo saradnju sa velikim brojem domaćih i međunarodnih preduzeća. Među njima je i nemačka kompanija Кromberg i Šubert, koja je ponudila mogućnost da pet studenata završnih godina fakulteta u Srbiji dobijaju stipendiju i obavljaju stručnu praksu u pogonima ove kompanije. Konkurs je otvoren šest meseci.

 „Predočili su detalje tog konkursa. Gde naši studenti imaju mogućnost da konkurišu za obavljanje stručne prakse u periodu od šest meseci. U ovom periodu imaće priliku da steknu praktična iskustva i primene sve tehnike i alate koje su imali priliku da savladaju na našem fakultetu prilikom rešavanja konkretnih poslovnih problema u ovoj kompaniji. Za šest meseci studenti će pohađati obuku koju će voditi menadžeri odeljenja u ovoj kompaniji i na kraju dobiti sertifikat. Uslovi konkursa su da studenti imaju prosek ocena najmanje 7,5 i da budu studenti završnih godina osnovnih i master studija“, prof.dr Predrag Đorđević, vanredni profesor na Tehničkom fakultetu u Boru.

Кompanija Кromberg i Šubert se bavi proizvodnjom kablova za autoindustriju. Jedan je od globalnih lidera u proizvodnji i isporuci električnih sistema, kablova i plastičnih komponenti za autoindustriju, sa sedištem u Nemačkoj. Zapošljava oko 38.000 ljudi u više od 30 gradova po celom svetu, a u Srbiji ima otvoren pogon u Kruševcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *