BOR- U Boru je tokom vikenda zabeleženo  mnogo  kvarova na distributivnoj mreži tako da grejanje nije imao veliki broj potrošača. Ekipe Toplane su na terenu, međutim, i dalje se Televiziji Bor javljaju korisnici iz gotovo svih delova grada koji se žale da su im stanovi hladni. Najteže je u Novom gradskom centru, gde žitelji celog naselja nisu imali grejanje od subote.

„Pucanja na vrelovodnoj mreži na ovom mestu su učestala. Zbog toga smo ih zamenom cevi trajno otklonili. Imamo problema i na Novom Selištu jer se pokvarila sklopka, zatim u ulicama Vase Pelagića, Timočke bune, Čede Kecmana, ali se nadam da će svi oni dobiti grejanje do kraja dana“, kaže direktor Toplane Zoran Marković.

Osim curenja na mreži, veliki problem su i  podstanice u kojima  je ugrađena nova oprema. Radnici niške firme od maja nisu uspeli da ih priključe na automatski sistem.

„Radnici su došli u Bor, ali dok oni ne priključe podstanice, mi ih regulišemo ručno, kako bi i te zgrade imale grejanje“, dodao je Marković.

Takođe i  u zgradama, je zabeležen velik broj sitnih kvarova, što još više otežava postojeću situaciju .

Kako je i najavljeno, ugalj  stiže prema utvrđenoj dinamici. Svakodnevno na deponiju borske Toplane dopremi se stotinu tona, a u naredna dva dana trebalo bi da stigne još oko 800 tona ovog energenta.

Brojni problemi na startu grejne sezone, 10. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *