Problemi sa digitalnim signalom

BOR – Iako se od 7. februara paralelno emituju analogni i digitalni signal Televizije Bor, deo stanovnika opštine Bor još uvek nije u mogućnost da prati digitalni program borske televizije. U tehničkoj službi Televizije Bor kažu da je za dopremanje digitalnog signala do gledalaca zaduženo republičko preduzeće Emisiona tehnika.

„Do pre desetak dana digitalni signal televizije Bor emitovan je sa dva predajnika, Deli Jovan i Tupižnica. Za regionalne medije ovo je bilo privremeno rešenje jer je predajnik Tupižnica rezervisan samo za nacionalne medije, nalazi se u takozvanom prvom multipleksu. Početkom prošle nedelje prestalo je emitovanje digitalnog signala borske televizije sa ovog predajnika, a pokrivenost područja pala je za 30 do 40 odsto. Mi smo i ranije upozoravali da će veliki broj gledalaca, kada ostane samo predajnik Deli Jovan, biti u takozvanoj senci i neće imati prijem digitalnog signala, ali smo od Emisione tehnike dobili uveravanja da će pojačanjem signala najmanje 80 posto područja biti pokriveno. To se na žalost nije desilo, zato želimo da se gledaoci jave, elektronskim putem, pre svega oni koji su do pre desetak dana imali digitalni signal, a sada ga više nemaju i obaveste nas o lokalciji, kako bi zajedno mogli da damo informacije Emisionoj tehnici koja je zadužena da obezbedi kvalitetnu pokrivenost signalom i da reši problem koji je nastao.“ – kaže Ivan Ćosić, tehnički direktor Radio televizije Bor.

Prvog juna će, kako je planirano, biti potpuno obustavljeno emitovanje analognog signala sa predajnika Deli Jovan i Tupižnica. Od tog datuma gledaoci će moći da prate samo digitalni program borske televizije.
Kako bi se poboljšalo područje pokrivenosti digitalnim signalom, građani koji preko predajnika Deli Jovan još uvek nemaju digitalni signal borske televizije, mejl sa adresom na kojoj nema signala mogu da dostave na adresu [email protected]. Ovi podaci biće dostavljeni preduzeću Emisiona tehnika, radi rešavanja problema.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qeg8a“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *