Otvoren 10. Majski likovni salon

0
BOR – Članovi Udruženja likovnih umetnika Vane Živadinović Bor u Boru predstavili su sugrađanima deo svog stvaralaštva na 10. Majskom likovnom salonu otvorenom u klubu Vane. Majski likovni salon je uz oktobarsku izložbu jedna od najvažnijih aktivnosti ovog udruženja, s tim što za prolećnu manifestaciju, nakon konkursa radove bira selektor iz drugog grada.
Ratko Janković predsednik Udruženja Vane Živadinović Bor na otvaranju je rekao: „Na konkurs za deseti majski likovni salon prijavilo se 12 autora sa 23 rada, što je iznenađujuće mali broj u odnosu na protekle godine. Od pristiglih radova ovogodišnji selektor akademski slikar iz Paraćina Srećko Zdravković odabrao je 20 slika, pretežno ulja na platnu, zatim akrilika i akvarela. Zdravković je stvaralaštvo borskih slikara ocenio pozitivno, posebno rad Udruženja koje u svom članstvu ima i akademske slikare i one koji slikaju amaterski“.
Na otvaranju 10. majskog likovnog salona rečeno je takođe da će ovo udruženje na predlog selektora iz Paraćina uspostaviti saradnju sa likovnim udruženjima iz ovog grada, što će svako doprineti popularizaciji likovne kulture. Radove izložene na jubilarnom majskom salonu borani mogu da pogledaju u narednih mesec dana.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qa7ux“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *