Džudo turnir „Srećno“ u Boru

BOR – Međunarodni džudo turnir „Srećno“ u organizaciji Džudo kluba Bor okupio je, u gradu bakra 165 poletaraca, mlađih i starijih pionira, takmičara više od 20 klubova iz pet balkanskih država- Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije.
„Radujemo se što je, kad god dođemo ovde, na turnir „Srećno“, organizacija na visokom nivou i drago nam je što zajedno podižemo kvalitet džudoa. Ovde smo i da pripremimo materijale i za neki budući projekat saradnje“, kaže profesor Vasilan Gicu, trener u Džudo klubu „Drobeta“ u Turn Severinu, u Rumuniji, jedan od učesnika i realizatora zajedničkog projekta prekogranične saradnje rumunskog kluba i Džudo kluba Bor.
 
„Mi sarađujemo više od 15 godina. Bio sam već na turniru u Boru i imamo dugu saradnju. Nažalost, nismo se puno susretali i nismo imali mnogo poziva jedni drugima, ali sad smo ponovo krenuli tu saradnju i očekujemo da će i borski klub doći kod nas na turnir u Požegu“, kaže Dane Milobara, trener hrvatskog kluba „Judokan“ i dodaje da je od broja takmičara ipak važnije druženje i da deca osete duh ovog borilačkog sporta.
 
„Sve ekipe koje su nam najavile dolazak su i došle, izuzev po dva kluba iz Makedonije i Grčke, zbog aktuelne situacije u Makedoniji, jer roditelji nisu dozvolili da deca putuju. Podbacili su naši klubovi, iz Srbije, jer smo očekivali oko 250 takmičara, a imamo 160. Ali, takmičenje je i dalje veoma kvalitetno, zbog velikog broja inostranih klubova“, kaže u ime domaćina turnira Senta Stojković, sportski direktor Džudo kluba Bor.
Osim za upoređivanje kvaliteta, borskim takmičarima je nastup pred svojom publikom poslužio i kao dobra priprema za naredne izazove u sezoni, među kojima je i državno prvenstvo za starije pionire, na kojem očekuju odbranu velikih i značajnih rezultata.
„Najznačajniji mi je bio nastup u Francuskoj. Tamo sam osvojila treće mesto, imala četiri borbe, takmičila se sa reprezentativkama Francuske, Portugalije, Španije… A i ovo je jak turnir i dosta mi znači kad nastupamo pred svojom publikom“, kaže talentovana Anđela Mladenović, džudistkinja Bora koja je već izborila reprezentativne nastupe, osvajala titule državnog prvaka, a naredne sedmice nastupa na pojedinačnom šampionatu Srbije u konkurenciji starijih pionirki.
Kvalitetno džudo takmičenje u Boru ispratila je i odlična organizacija domaćeg kluba, a uz pomoć sponzora, kompanije Rakita, gosti borskog turnira iz inostranstva smešteni su u borskom odmaralištu Savača. Najbolji učesnici turnira nagrađeni su medaljama i diplomama, a zadovoljstvo organizacijom iskazano je i kroz nameru gostujućih timova da na borskom turniru učestvuju i narednih godina, uz uzvratno gostoprimstvo na turnirima koje i sami organizuju u toku sezone.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qefug“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.