Monografija „Bor i Majdanpek“

BOR – Monografija „Bor i Majdanpek“ kulturna stratigrafija praistorijskih lokaliteta sadrži praistorijsku gradju sa brojnih nalazišta koja se nalaze na prostoru između Đerdapske klisure i Crnog Timoka. Prikupljanje građe trajalo je pet godina a autori monografije medju najznačajnim otkrićima izdvajaju lokalitet Ružana u Banjskom polju, nadomak Bora, koji svedoči o tri epohe, bakarnom, starom gvozdenom i antičkom dobu.
Ova arheološka monografija rezultat je naučno istraživačkog projekta Kulturni identitet i integracioni faktori, tehnološki pocesi i uloga centralnog Balkana u razvoju evropske praistorije. O publikaciji su govorili autori Aleksandar Kapuran i Aleksandar Bulatović iz Arheološkog instituta u Beogradu i Igor Jovanović viši kustos arheolog borskog Muzeja rudarstva i metalurgije .
Arheološka monografija „Bor i Majdanpek“ štampana je u 500 primeraka, na srpskom i engleskom jeziku, a štampanje je pomoglo Ministarstvo kulture i Ministarstvo za nauku i tehniloški razvoj.
[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qeg11″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.