Prodaja ili adaptacija objekata u vlasništvu opštine Boljevac

0
BOLJEVAC – Da bi bili sačuvani od propadanja i funkcionalno revitalizovani, opština Boljevac je pojedine objekte u svom vlasništvu, javnim konkursom, ponudila potencijalnim kupcima. Osim za stanove u naselju Rtanj, pokrenut je i postupak prodaje objekta za sport i fizičku kulturu u užem centru grada, ali nakon više pokušaja, nije bilo zainteresovanih kupaca. Na poslednjoj sednici Opštinskog veća je zbog toga iznet predlog da se ova zgrada od dve stotine kvadrata preuredi za potrebe sportskog saveza i nekoliko klubova. 

„Pokušavali smo davanjem u zakup privatnim licima, da ovaj objekat stavimo u funkciju sportsko rekreativnih sadržaja, međutim ta lica nisu uspela ozbiljno da rade. Prisutna je takođe i druga naša procena da bi možda bilo izvesnije odustati od prodaje i da lokalna samouprava uz uključivanje drugih ustanova poput sportskog saveza opštine, možda turističke organizacije, ovaj objekat uz dobru projektnu dokumentaciju preuredi i prilagodi novoj nameni, a ta nova namena bi bila da sportski savez sa klubovima koristi taj prostor. Ova ideja čini se najprihvatljivijom i pretpostavljamo da će imati najveću podršku
„, kaže predsednik opštine Boljevac, Nebojša Marjanović
Pojedini učesnici u raspravi bili su mišljenja da bi zgradu trebalo sačuvati i podrediti je sadržajima za mlade.

„Bilo bi lepo da se svi udruže i naša mladež povuče sa interneta, iz kafića, ulice, puteva droge“
, mišljenja je direktor Dečje ustanove „Naša radost“ Vesna Milijić.
Kakva će biti dalja sudbina ovog objekta od oko 200 kvadratnih metara odlučivaće se i na nekoj od narednih sednica opštinskog parlamenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *