Produžetak roka za 25 strateških firmi u restrukturiranju?

0
BOR, SRBIJA – Sudbina oko 340 preduzeća predviđenih za privatizaciju biće definisana do 1. jula, rečeno je tokom razgovora predstavnika ministarstva privrede i MMF-a.
Od 526 preduzeća, koliko je na spisku za privatizaciju, u 188 je već pokrenut stečajni postupak, a očekuje se da od ostalih, još u stotinak bude uveden stečaj, kaže Željko Sertić, ministar privrede.
Proces privatizacije suočen sa teškoćama izazvanim pravnim problemima, pre svega sudskim procesima koji su u toku, restitucijom i
ogromnim dugovanja pojedinih preduzeća. Ukupni dug pedeset preduzeća koja se nalaze na spisku Agencije za privatizaciju iznosi više od četiri milijarde evra, kažu u Ministarstvu privrede.
Vlada Srbije je zatražila od MMF odobrenje da se od ukupno 97 firmi  pod zaštitom od naplate potraživanja za 25 strateških firmi za godinu ili dve produži rok za izlazak iz restrukturiranja koji ističe 31. maja, naglašava Sertić.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2pax33″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *