BOR – Poslednjih godina u gotovo svim gradovima Nova godina se dočekivala na trgovima. Zbog postojeće ekonomske situacije u nekim gradovima nema više  organizovanog dočeka, a u Boru  novogodišnji program 31.decembra  biće organizovan od 11 do 19 sati na platou i amfiteatru Doma Kulture. Pokrovitelj  je Opština Bor.

Umesto uobičajenog dočeka Nove godine, Opština Bor je odlučila da novogodišnji program organizuje poslednjeg dana  2015. od 11 do 19 sati. Program pod nazivom „Novogodišnja bajka“ većim delom je posvećen borskim mališanima, ali biće sadržaja i za odrasle. Novogodišnja bajka će početi priredbom mališana iz predškolske Ustanove za decu Bambi, a u nastavku dvočasovnu Zimsku čaroliju prirediće borski glumci amateri.

„U popodnevnim satima planiramo da predsednik opštine Bor Živorad Petrović sa saradnicima  podeli paketiće,oko 500, deci iz materijalno ugroženih prodica“, rekla je Maja Bakoč, član Veća Opštine Bor.

U muzičkom delu novogodišnjeg programa učestvovaće  finalisti takmičenja Pevaj svoju pesmu, KUD Novo selište, poznati borski muzičari Bojan Čukić, Nina Bilanović, Božidar Baljević i trubački orkestar Dar Mar. Organizatori novogodišnjeg programa su Opština Bor, Centar za kulturu, a u njegovoj  pripremi učestvuje i većina borskih javnih preduzeća.

„Nadam se da če deca biti zadovoljna,  a mi se zahvaljujemo svim javnim preduzećima“, dodala je na kraju Maja Bakoč.

Da bi program „Novogodišnja bajka“, kao što i samo ime kaže, bio što veseliji i razigraniji,učestvovaće više od stotinu mališana, glumaca amatera i muzičara.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3issas“ allowfullscreen ]
Program za Novu godinu, 20. decembar 2015… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.