Prohodni putevi u borskoj opštini

BOR – Radnici  Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar“ u Boru su noćas i danas od snega očistili ulice sva tri prioriteta u gradu. Osim mehanizacije u raščišćavanje su uključeni i radnici koji ručno otklanjaju sneg sa pešačkih prelaza, autobuskih stajališta i stepeništa. Zahvaljujući ovakvom angažovanju, saobraćaj u gradu, uz dosta teškoća, ipak, funkcioniše, a prohodni su i svi putevi prema selima na kojima se stvaraju smetovi, u pojedinim delovima i do dva metra.

„Vozila su išla prema svim selima i za sada je situacija pod kontrolom. Ne očekujemo da će padavine napraviti kolaps jer ćemo sve puteve čistiti više puta“, rekao je direktor JKP „3.oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Za sada,međutim, borski komunalci nisu u mogućnosti da održavaju rejonske puteve.

„Mi ćemo da sačekamo još dan-dva pa ćemo u dogovoru sa mesnim zajednicama videti kako ćemo da očistimo i ove puteve. Većina rejona je odsečeno od sveta, jer vetar duva tako da čišćenje mnogo ne koristi“, dodao je Orsovanović.

Tokom ovog ledenog talasa vozni park Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar“ funkcioniše bez problema, ali pošto se očekuje temperatura ispod minus deset stepeni, narednih dana mogući su smrzavanje naftnih derivata i kvarovi na vozilima. Prethodnih dana utrošeno je više od 200 tona soli, a na zalihama ima još 150. Orsovanović još dodaje, da će preostale zalihe soli biti dovoljne do kraja sezone.

Prohodni putevi u borskoj opštini, 17. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.