Ministarstvo za dijasporu odobrilo je finansijska sredstva za projekat „Zajedno“ koji u saradnji sa Regionalnom televizijom Bor realizuje Udruženje građana „Aurora“. Cilj projekta je jačanje i razvoj nacionalnog, kulturnog, jezičkog, verskog i kulturnog identiteta sugrađana iz Timočke krajine koji žive i rade u dijaspori.
BOR – Kako bi uspostavili kontakt sa sugrađanima iz Timočke krajine u dijaspori, Udruženje građana „Aurora“ u saradnji sa Regionalnom televizijom Bor pokrenulo je projekat „Zajedno“. Ministarstvo za dijasporu odobrilo je finansijska sredstva, a članovi Udruženja građana „Aurora“ već su uspostavili kontakte sa potencijalnim saradnicima u Beču. Projekat će doprineti ostvarenju cilja kroz međusobno informisanje o rodnom kraju, ali i o životu i radu u inostranstvu, gde će posebna pažnja biti posvećena kulturi, običajima, istaknutim pojedincima i mogućoj ekonomskoj saradnji.
Relizacija projekta „Zajedno“ podrazumeva niz aktivnosti, među kojima studijske posete udruženjima u Beču, prikupljanje i razmenu materijala, kao i emitovanje emisija iz dijaspore i za dijasporu. Regionalna televizija Bor tehnički je spremna za realizaciju ovog rojekta u okviru kog je planirano emitovanje priloga, snimljenih emisija, realizacija telefonskih i uključenja putem skajpa. Ideja je da se na ovaj način jača i očuva nacionalna svest, običaji i kultura naših sugrađana u inostranstvu kroz promovisanje njihovog društvenog života i okruženja.
 
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2exr3a“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *