Projekcija filma o „Zelenom Ziđinu“ u Majdanpeku

0

MAJDANPEK – Pod radnim nazivom „Zeleni Ziđin“ u Skupštini opštine Majdanpek danas je prikazan dokumentarni film o razvoju ove kompanije, posebno iz ugla zaštite životne sredine i bezbednosti radnika, a potom i kratka retrospektiva onoga što je Ziđin uradio za lokalno stanovništvo, od dolaska u Majdanpek.

Danas smo ovim filmom želeli da prikažemo kako izgledaju neki od naših zelenih rudnika, ali i aktivnosti Ziđina na ozelenjavanju devastiranih površina i stvaranju uslova za čistiju radnu sredinu u Majdanpeku, što ćemo nastaviti da radimo i u narednim godinama“, rekao je Pan Bo, rukovodilac za opšte poslove pri Ogranku RBM.

Predsednik Opštine Dragan Popović, pohvalio je ove napore i građane Majdanpeka zabrinute za sudbinu brda „Koma“, iznad stadiona obavestio da neće biti rušenja zbog dalje eksploatacije, već će se rudnik širiti s druge strane, prema Ujevcu.

Mi smo upućeni jedni na druge i upravo zbog toga trebalo bi češće obaveštavati građane o planovima kompanije“, dodao je Popović, koji  je sa stanovišta lokalne samouprave izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kineskom kompanijom, koja je, kako je rekao, od velikog značaja ne samo za opštinu Majdanpek, već i za celu Srbiju.

Zamenik predsednika Opštine Elvira Jovanović, pozvala je, takođe, predstavnike kompanije Ziđin da ubuduće prisustvuju sednicama Skupštine opštine, kako bi bila uspostavljena još bolja komunikacija sa građanima i kako bi se izbegle sve slične nedoumice i nagađanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *