Prolećno uređenje grada u januaru

BOR – Borski komunalci koriste lepo vreme u januaru za intenzivnije održavanje higijene u gradu – pranje ulica, izvoženje smeća i održavanje zelenih površina. Na osnovu rešenja komunalne inspekcije radnici JKP „3.oktobar“ orezuju grane, seku stabla i odvoze materijal. Posla ima na pretek jer je tokom ledenih dana znatno oštećeno drveće u gradu.

„Za sada peremo ulice isključivo tokom dana, jer je noću hladnije i postoji mogućnost formiranja leda na kolovozu. Ulice peremo od 8 do 14 časova. Sledi pauza tokom saobraćajnog špica, a potom nastavljamo posao od 16 časova do negde 20 sati. Kada je reč o izvoženju smeća radimo po ustaljenom planu i programu. U drugoj smeni izvozimo otpad iz individualnih naselja – Metalurg, Bor II, Sloga. Tokom prepodneva, po rasporedu iz celog grada, a vikendom po potrebi i po prijavama građana. Seču stabala i orezivanje grana obavljamo po rešenjima inspekcije i po nalogu Direkcije za izgradnju Bora. Posle ledenih dana ostalo je mnogo grana koje vise i koje su oštećene“
Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“ Bor
 
Na zalihama Trećeg oktobra za sada ima oko 50 tona soli, a očekuje se i nova količina. Nadležni u ovom preduzeću kažu da su i mehanizacija i ljudstvo za rad u zimskim uslovima spremni da reaguju u slučaju potrebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.