Promocija „Beležnice“ na Dan bibliotekara

Na Dan bibliotekara, izašao je novi broj časopisa „Beležnica“. Promocija je održana u Narodnoj biblioteci Bor, a o časopisu za bibliotekarstvo, književnost i kulturu, govorile su glavni i odgovorni urednik 30. broja „Beležnice“, Violeta Stojmenović, kao i direktor borske biblioteke, izdavača, Vesna Tešović.

BOR – Trideseti broj „Beležnice“, časopisa borske Narodne biblioteke, ugledao je svetlost dana, simbolično, na Dan bibliotekara. Ovo je 17. godina od prvog izdanja, koja čitaocima može da ponudi različite sadržaje iz domena bibliotekarstva, književnosti i kulture, među kojima su poznati autori, ali i nova imena.

„U ovom broju imamo nekih petnaestak tekstova. Rubrike su stalne,  „Život biblioteke“, koja donosi tekstove u vezi sa bibliotekarstvom, zatim rubrika „Šta se dešava“, gde priloge objavljuju gosti biblioteke, tu je i rubrika „Knjige i književnost“ , u kojoj se objavljuju književni tekstovi lokalnih i zavičajnih autora , rubrika „Na našoj stazi“, gde su tekstovi u vezi sa životom u Boru i okolini, istorija i kulturna istorija Bora i na kraju rubrika „Prikazi, čitanja, rasvetljenja“, rekla je Violeta Stojmenović, glavni i odgovorni urednik časopisa „Beležnica“.

Redakcija ovog časopisa uspeva da istraje, a kvalitetu svakog broju  svoj doprinos daju i saradnici, pa se koncepcija , onoga što se već potvrdilo kao dobro i ne menja.

Veliki broj ljudi smatra da je „Beležnica“ značajna, to govori i broj priloga koji svake godine pristignu na našu adresu, autora koji žive u Boru, ali i onih koji više ne žive ovde. Na osnovu toga možemo da zaključimo da je „Beležnica“ dobro kotirana na lokalnom nivou a takođe i među našim kolegama, bibliotekarima, širom Srbije koji nam vrlo rado šalju tekstove i zovu nas da promovišemo časopis i u njihovom gradu“, rekla je Violeta Stojmenović, glavni i odgovorni urednik časopisa „Beležnica“ .

Trideseti broj „Beležnice“  ilustrovan je izborom fotografija sa izložbe „Portreti“, autora Milana Stošića, akademskog vajara. Izdavanje ovog broja, jednog od najznačajnijih stručnih časopisa na našem podneblju,  pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija Rakita Exploration.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3i7lmv“ allowfullscreen ]
Promocija "Beležnice" na Dan bibliotekara, 15… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *