Promocijom Dunava do boljih rezultata u turizmu

ISTOČNA SRBIJA – Dunav, evropski koridor koji spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi, sa raznolikošću predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističkim adutima, jedna je od najvećih i najlepših reka u Evropi. Na svom toku kroz Srbiju u u dužini od 588 kilometara, Dunav je posebno zanimljiv. Priodne lepote i retkosti, kulturno nasleđe, životni stilovi, kulture, manifestacije i turistički sadržaji privlače pažnju turista iz celog regiona. Turistička organizacija Srbije iskoristila je ovogodišnji Sajam turizma za promociju Dunava  i kampanje „Dunav i vodeno blago Srbije“, čime će se detaljno baviti tokom 2016. godine. Opštine na Dunavu, među kojima i Kladovo i Negotin, posebnim aktivnostima doprineće kampanji, čiji je cilj iskorišćenje potencijala reke koja privlači turiste i povezuje region.

„Mi uvek imamo osećaj da je procija Dunava aktuelna, zato što živimo na Dunavu i smatramo da je to naš glavni izazov – promovisati ovu reku, Đerdapsku klisuru, odnosno celo Podunavlje koje u Srbiji predstavlja izuzetan kapacitet za razvoj turizma. To što je Turistička organizacija Srbije ove godine pokrenula kampanju promocije Dunava, prelepim promo filmovima i drugim promotivnim materijalima, samo je još jedan korak i nastavak onoga što mi iz Podunavlja godinama radimo. Cilj nam je da i na nacionalnom, ali i na nivou cele regije, Dunav predstavimo kao važan turistički potencijal“, istakla je Nevenka Boldorac, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo.

Turistička organizacija opštine Negotin planira obeležavanje kamping mesta na Dunavu, kao i uređenje biciklističkih staza uz reku, što će dodatno privući turiste.

„Negotin na Dunav izlazi u dužini od četrdesetak kilometara i ima interesantna mesta, koja turisti obilaze zbog onoga što tamo mogu da vide, ali i zbog kupanja. Cilj nam je da to promovišemo i privučemo još više gostiju. Planiramo da u narednom periodu završimo obeležavanje kamping mesta, kako bi kamperi koji dolaze mogli da se smeste uz reku i tu ostanu i neki dan duže. Mnogo je vikendica na obali, pa smeštaj mogu pronaći i oni koji ne dolaze kao kamperi. Tu prolazi i međunarodna biciklistička staza, pa oko deset hiljada biciklista godišnje prođe kroz naš kraj. Postaraćemo se da i njima obezbedimo smeštaj, ali i sadržaje koji će ih kod nas zadržati duže“, kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

Vlada Republike Srbije najavila je ulaganje od deset miliona evra u promociju i razvoj dunavske regije. Posebna pažnja biće posvećena saradnji sa drugim zemljama kroz koje Dunav protiče. Cilj je dodatno povezati region, što će osim na turizam, pozitivno uticati i na druge privredne grane.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3tccyy“ allowfullscreen ]
Promocijom Dunava do boljih rezultata u turizmu… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *