Promotivno-prodajne izložbe za Dan rudara

BOR – Plato Doma kulture u Boru bio je za Dan rudara izložbeno-promotivni prostor za Borane i njihove goste. Već tradicionalno, Turistička organizacija Bor je  organizovala izložbu suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata. Postavljeno je oko 15 štandova izlagača sa područja Bora i Zaječara, a izložba je bila prodajnog karaktera.

Pažnju starijih Borana najviše je privukla izložba fotografija na otvorenom koju je priredilo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Bor pod nazivom „Planirana starost centra“. Na fotografijama je predstavljena istorija grada kroz decenije razvoja, sa posebnim akcentom na razvoj rudnika.

Izložbeni prostor na otvorenom, ali i izložbu u borskom muzeju, povodom 6.avgusta Dana rudara, između ostalih razgledao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, sa saradnicima.

Svoja vrata Boranima i turistima na Dan rudara otvorio je i Muzej rudarstva i metalurgije izložbom, simboličnog naziva „Početak i trajanje- 120 godina rudarstva u Boru“.

Fudbalska utakmica između borskog kluba i šampiona Srbije Crvene Zvezde na gradskom stadionu, kao i nastupi di-džejeva i koncerti „Zvezda Granda“, uz vatromet, na Borskom jezeru su zabavno-sportski sadržaji u okviru proslave ovog rudarskog praznika u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *