Promovisan roman „Grad bola“ u Zaječaru

ZAJEČAR – Knjiga „Grad bola“ je potresna romansirana autobiografska priča o ličnom iskustvu 19-godišnjeg autora koji je odrastao u Domu za decu bez roditeljskog staranja. Meti Kamberi nam predstavlja jednu surovu realnost za koju malo ko zna:

Ova knjiga opisuje zapravo kulturu Roma, život dece iz Doma, obespravljene dece. Hteo sam ovom knjigom da prikažem pravu sliku o deci iz Doma, samim tim opisujem i svoj život koji je jako bogat mnogim bolnim događajima i to sam hteo da putem knjige ispričam ljudima, jer mislim da će knjiga i te kako nešto promeniti i doprineti pre svega da se nešto promeni u ovoj državi u kojoj živimo. Mislim da je knjiga jako poučna i da iz nje može nešto da se nauči.“

U Udruženju Roma Zaječar prepoznali su ovu knjigu i smatraju da ona na pravi način opisuje problem sa kojima se Romi susreću i to je, prema rečima Miljana Rašića, predsednika Udruženja Roma Zaječar, razlog zašto su podržali Metija, stali iza ovog projekta i organizovali promociju u Zaječaru:

U romskoj zajednici postoji mnogo problema, prema romskoj zajednici postoje brojne predrasude, ova knjiga govori o svemu tome i zato smo organizovali promociju u Zaječaru. Ova knjiga je o borbi čoveka, o borbi dobrog i lošeg. Ono što nosi jedan loš život i ono što zapravo tišti romsku zajednicu mislim da je opisano u ovoj knjizi“.

Meti Kamberi ovom pričom i sopstvenim iskustvom dokazuje da je veoma „isplativo“ boriti se… Ovu romansiranu ispovest autor je posvetio deci bez roditeljskog staranja, a i nama koji često okrećemo glavu od socijalne realnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *