Proslava praznika rada na Zlotskim pećinama

ZLOT – Nakon proslave na Borskom jezeru, drugog dana praznika slavilo se  tradicionalno u Zlotu, ispred Lazareve pećine. Pod pokroviteljstvom Grada Bora, Turistička organizacija je posetiocima ponudila različite zanimljive sadržaje.

Potrudili smo se, uz pokroviteljstvo Grada Bora i Udruženje „Primovara“, da ponudimo posetiocima što raznovrsnije proizvode, od autentičkih suvenira, rukotvorina, etno hrane do najveće atrakcije, posete Lazarevoj pećini. Ovaj speleološki dragulj istočne Srbije tradicionalno svoja vrata za posetioce otvara 2. maja a danas je do podneva pećinu obišlo dve stotine ljudi, pa se do kraja dana očekuje bar još toliko turista. Pećinu je u aprilu posetilo oko 400 turista, a već sada ima najvljenih grupnih poseta što obećava uspešnu letnju sezonu. Cena ulaznice je 200 dinara po osobi, dok je za grupne posete 150 dinara„, kaže Maja Bakoč vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Bor.

Gastronomski užitak gostima je i ove godine pružilo Udruženje „Primovara“, a osim izložbenog dela, domaćice su se oprobale i u takmičarskom delu.

Nešto manji broj takmičara imamo ove godine, ali su specijaliteti ukusni, domaća hrana iz našeg kraja, a najukusnije jelo biće nagrađeno. Sa nama su „Vredne vlajne“ iz Rudne Glave i Etno klub iz Podgorca. Nadamo se da će i naredne godine naša manifestacija „Sajam etno hrane“ dobiti podršku Grada Bora i da ćemo nastaviti tradiciju„, kaže Biserka Janošević predsednik Udrženja „Primovara“ u Zlotu.

Posetioci iz Bora i okoline, sa svoijim gostima  tradicionalno drugi dan praznika provode na Zlotskim pećinama, kako starije generacije, tako i mladi. Radi maksimalne bezbednosti gostiju, ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca koje su juče dežurale na Borskom jezeru,danas su bile na Zlotskim pecinama. Dobra organizacija domaćina i lepo vreme učinili su da oko hiljadu posetilaca i ove godine tradicionalno proslavi drugi dan praznika rada i uživa u prirodnim lepotama, ukusnom zalogaju i odličnom raspoloženju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *