Prosvetni radnici organizovali protest u Zaječaru

Prosvetni radnici osnovnih i srednjih škola u Zaječaru organizovali su danas protest ispred Gradske uprave, tražeći od lokalne samouprave da izmiri dug od 100 miliona dinara zbog koga su škole u blokadi duže od godinu dana. Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika razgovarali su sa pomoćnikom gradonačelnika za obrazovanje, Vladislavom Milojevićem i načelnikom zaječarske Gradske uprave, Gordanom Ognjanović, i postigli za sada usmeni dogovor o rešenju problema.

ZAJEČAR – Zbog duga lokalne samouprave od 100 miliona dinara, računi mnogih osnovnih i srednjih škola u Zaječaru blokirani su duže od godinu dana. Prosvetni radnici organizovali su protest ispred Gradske uprave tražeći od lokalnih vlasti da što hitnije reše probleme sa kojima se obrazovne ustanove suočavaju.

 „Osim deblokade računa, zahtevamo i isplatu dugovanja za Školu za onovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ za ishranu učenika, redovnu isplatu materijalnih troškova škola, kao i redovnu isplatu jubilarnih nagrada i troškova prevoza“ – istakao je Goran Manojlović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika.

Pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, Vladislav Milojević i načelnik zaječarske Gradske uprave, Gordana Ognjanović, razgovarali su sa prosvetarima i postigli za sada usmeni dogovor o rešenju problema.

 „U narednih pet dana školama će biti uključeni telefoni i internet, a škole su obavezne da dostave detaljne podatke o dugovanjima nakon čega će biti ustanovljena dinamika otplate i deblokade računa. Dogovoreno je i da se prosvetari za jubilarne nagrade ne bore tužbama, već će to biti rešeno putem asignacije“ – rekao je Manojlović.

U slučaju neispunjavanja njihovih zahteva, prosvetni radnici najavljuju radikalnije mere.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3fcdr3″ allowfullscreen ]
Prosvetni radnici organizovali protest u… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *