Protest prosvetnih radnika u Zaječaru

ZAJEČAR – I u Zaječaru je danas održan protest prosvetnih radnika uz potpunu obustava rada jer su, kako je rečeno, u petak primili smanjene plate iako su bili u zakonskom štrajku i na šta poslodavac nije imao pravo. Prema podacima Školske uprave u Zaječaru štrajkovalo se u tri srednje škole i dve osnove: Gimnaziji, Tehničkoj, Ekonomsko-trgovinskoj srednjoj školi i osnovnim: Ljubica Radosavljević Nada i Ljuba Nešić. U toku prepodneva nekoliko stotina prosvetara izašlo je u protestnu šetnju do  sedišta Školske uprave Ministaratsva prosvete i kroz grad sve do Trga oslobođenja. Protest su organizovali Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.
“Od sutra krećemo u radikalizaciju štrajka jer osim časova od 30 minuta nećemo imati nikakve aktivnosti. Nećemo držati roditeljske sastanke, dodatnu i dopunsku nastavu i nećemo organizovati takmičenja”, kaže Đokica Živkov, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Tehničke škole u Zaječaru. 
[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2kcvg3″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.