Prva sednica Opštinskog veća Majdanpek nakon vanrednog stanja

MAJDANPEK – Na prvoj sednici Opštinskog veća Majdanpek, nakon perioda vanrednog stanja, doneto je niz odluka koje se odnose na davanje u zakup nepokretnosti u javnoj svojini.

Između ostalog, u zakup na pet godina data je nepokretnost za izgradnju objekta za stovarište materijala, u blizini prihvatilišta za pse lutalice. Reč je prostoru od 300 metara kvadratnih i u pomenutom stovarištu posao bi trebalo da dobije 4 do 5 radnika,

Pored ove doneta je i Odluka o davanju u zakup poslovnog prostora za autobusko stajalište u Donjem Milanovcu, zatim građevinskog zemljišta u Majdanpeku za izgradnju objekta za samouslužno pranje vozila i poslovnog prostora u Debelom Lugu, za potrebe seoske prodavnice.

Članovi Veća usvojili su i izmene Rešenja o obrazovanju stručne Komisije  za ocenu projekata u oblasti informisanja,

Umesto Zorane Bogdanović, koja je odustala od članstva u ovoj komisiji, za novog člana imenovan je Darko Antanasijević, iz Udruženih radio stanica Srbije“, rekla je Dijana Jovanović, pomoćnica predsednika Opštine Majdanpek.

Na sednici Veća  prihvaćen je i zahtev Kulturno umetničkog društva „Velimir Markićević“ za pomoć u iznosu od sto hiljada dinara, za nabavku deset kompleta narodnih nošnji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *