Prva Skupština planinarskog saveza Srbije u Sokobanji

SOKOBANJA – Opštinu Sokobanja, poznatu turističku destinaciju i prirodno banjsko lečilište godišnje poseti blizu 100.000 turista. Zbog netaknute prirode, termalnih izvora, jezera, brojnih izletišta, planina, sve veći je i broj onih koji Sokobanju posećuju radi rekreacije i sporta, posebno planinarenja. Tome svakako doprinosi i dvogodišnji rad Planinarskog kluba Ozren u čijoj organizaciji će u Sokobanji prvi put biti održana sednica planinarskog saveza. 

„Pred nama je vikend pun planinarskih i kulturnih dešavanja. Za početak u petak u 18 časova pozvala bih sve da se pridruže planinarskoj kulturnoj večeri u Hotelu Moravica, gde će biti promocija planinarenja i knjige Miloša Veljkovića. U subotu od 10 časova ispred hotela Turist biće organizovana i pokazna vežbu Gorske službe spasavanja, a nakon toga i prva skupština planinarskog saveza Srbije“, kaže Jana Rančev, član Planinarskog kluba „Ozren“ u Sokobanji.

Planinarima i drugim posetiocima biće predstavljena i nova knjiga pesama „Dani i godine“, mladog književnika iz Sokobanje Miloša Veljkovića.

„Ljubav je pokretač svega i moja inspiracija i za knjigu „Dani i godine“ koja je nastavak zbirke pesama „Ne lomi mi srce“. Čine je 53 nove pesme, koje prate zanimljive ilustracije“, kaže Miloš Veljković, autor knjige. 

Očekuje se da će redovna skupština saveza planinara Srbije, okupiti blizu 130 delegata iz planinarskih klubova i društava iz zemlje, koji će prvu radnu posetu, iskoristiti i za obilazak i uživanje u prirodnim lepotama ove opštine.

Prva Skupština planinarskog saveza Srbije u Sokobanji , 2. mart 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *