Prvo takmičenje u sportskom obaranju ruke u Majdanpeku

MAJDANPEK – Dvadesetdvogodišnji Stefan Kostić iz Trstenika apsolutni je pobednik prvog takmičenja u sportskom obaranju ruke, koje je u organizaciji Sportskog saveza opštine, prvog dana vikenda održano u Majdanpeku.

Ovo zanimljivo i atraktivno sportsko nadmetanje, koje čini spoj snage, brzine i tehnike, okupilo je 50 takmičara iz Svrljiga, Pančeva, Valjeva, Šapca, Paraćina i grada domaćina, koji su se borili u pet težinskih kategorija.

Malo je poznato da je čuveno nadmetanje u obaranju podlaktice već sedam decenija sport sa strogim pravilima, mrežom klubova i državnim i međunarodnim prvenstvima.

“Na ideju da organizujemo jedno ovakvo takmičenje u Majdanpeku, koje je okupilo veliki broj amatera i poluprofesionalaca koji se takmiče u sportskom obaranju ruku došli smo, pre svega, jer Majdanpeku nedostaju slična dešavanja, što je potvrdila i brojna publika”, rekao je Ivan Đorđević, sekretar Sportskog saveta opštine Majdanpek.

Prema rečima selektora i reprezentativca Srbije, Vladimira Savića, u našoj zemlji se otvorena prvenstva organizuju od 2010. godine, dok je od 2015. Srbija i zvanično punopravni član Međunarodnog i Evropskog saveza ovog sporta, koji je u svetu zvanično priznat još pre sedam decenija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.