Prvo zasedanje novog saziva Opštinskog veća Majdanpek

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek, u novom sazivu, usvojilo je na prvom zasedanju Odluku o završnom računu Opštine za 2021. godinu, po kojem su prihodi, od milijardu 111 miliona dinara, ostvareni sa 97 procenata.

Pored toga, razmatrani su i prihvaćeni izveštaji o poslovanju lokalnih javnih i javno komunalnih preduzeća u prvom kvartalu tekuće godine, tokom kojeg je najveće odstupanje od programa zabeleženo kod JKP „Majdanpek“, pre svega, zbog skoka cena energenata i skraćenih rokova plaćanja. S tim u vezi, data je saglasnost na izmene Programa subvencija majdanpečkoj toplani, odnosno za povećanje sa 108, na 208 miliona dinara.

Za sada smo obezbedili 400 tona mazuta, a ovih dana toplana treba da raspiše tender za nabavku drvne sečke, kako bi se na vreme obezbedili za predstojeću grejnu sezonu. U svakom slučaju, prelazak na ovaj energent znači znatno manje izdvajanja za daljinsko grejanje. Takođe, sutra će u Beogradu biti potpisan trilateralni ugovor između Opštine, odnosno toplane, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva finansija o izgradnji nove toplane na drvnu sečku u gornjem delu grada. Reč je o investiciji od 5,5 miliona evra, koja pored izgradnje toplane podrazumeva i novi toplovod, kao i podstanice u ovom delu Majdanpeka, čime će problem daljinskog grejanja biti rešen u narednih 30 godina“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Na prvom zasedanju Opštinskog veća, saglasnost je, između ostalog, data i na Odluku o raspodeli sredstava za sufinansiranje medijskih sadržaja. Od 26 prispelih prijava prihvaćeno je 11 projekata, za čiju realizaciju će iz budžeta ove godine biti izdvojeno sedam miliona dinara.

Takođe, prihvaćen je i Zaključak o odobravanju finansijske pomoći Opštoj bolnici Majdanpek, u iznosu od četiri miliona dinara, na ime angažovanja lekara specijalista, neurohiruga, radiloga i hirurga-onkologa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.