Putevi prohodni, ali oprezno zbog snega i leda

BOR – Svi gradski putevi u Boru su prohodni i redovno se čiste, kažu u Javnom komunalnom preduzeću „3. oktobar“. Najviše problema stvara led na putu na koji zbog veoma niske temperature so više ne deluje, pa se putevi posipaju rizlom. Što se prigradskih puteva tiče, najviše problema ima u severnim selima, Gornjanu, Bučju i Krivelju, gde jaki udari vetra stvaraju smetove visine i do dva metra. Neprohodan je put prema Gornjanu, a putevi u Bučju i Krivelju čiste se pojačano, kako se ne bi stvorili veči smetovi.

„Radnici Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar“ očistili su većinu prigradskih puteva u opštini Bor. Jedini deo puta koji je neprohodan je prema Gornjanu, jer snažan vetar stvara nanose visine dva metra“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ i dodaje da ovaj putni pravac ostaje prohodan svega petnaestak minuta, a zatim se ponovo stvaraju smetovi. Prema njegovim rečima, u dogovoru sa mesnom zajednicom Gornjane, probijanje ovog putnog pravca biće nastavljeno sutra, kada se očekuje smirivanje vetra.

Ostali putni pravci ka selima i u gradu su prohodni, ali je neophodan oprez zbog snega i leda na putu.

Zabeležena je i jedna ozbiljnija intervencija, kada je mehanizacija „3.oktobra“ morala da interveniše, jer je autobus na putu ka Gornjanu skliznuo sa puta. Srećom, povređenih nije bilo. Planirano je da sutra mehanizacija bude upućena u Metovnicu, Luku i Tandu kako bi se svi putevi u ovim selima očistili od snega, kažu u Javnom komunalnom preduzeću „3. oktobar“.

 

Oprez zbog snega i leda, 7. januar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=fYgLmf0yFlU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *