MAJDANPEK – Putnici iz Majdanpeka, koji redovno za prevoz do Bora i Zaječara koriste voz, umesto novim kompozicijama koje su u funkciji od marta 2019. godine i kojima je zadovoljstvo putovati, jednom do dva puta mesečno, u prilici su da putuju vozom starim više desetina godina, čija spoljašnjost, a još više unutrašnjost ne ispunjavaju ni minimum standarda koji bi trebalo da važe u javnom saobraćaju, posebno sada, u vreme korone, kada je higijena imperativ.

Upravo zbog toga, putnici s razlogom reaguju i negoduju, a posebno roditelji učenika i studenata koji se školuju u Boru i Zaječaru i koji su s razlogom zabrinuti, što je svojevremeno bio i razlog pokretanja peticije da se na ovoj relaciji obezbedi novi voz, što je i učinjeno nakon remonta ovog dela pruge.

Majka sam devojčice koja je četiri godine, svake nedelje putovala u Bor, gde je pohađala srednju školu i zaista sam svaki put strepela kada bih videla u kakav voz ulazi. Sve je kulminiralo kada se jednom taj isti voz zapalio nakon čega smo i pokrenuli peticiju. U međuvremenu je pruga sanirana, puštene su nove kompozicije, ali je povremeno u saobraćaju i stara garnitura, čija unutrašnjost zaista može biti i izvor zaraze, posebno sada u vreme epidemije korone“, priča Beti Janković iz Majdanpeka, koja kako kaže i dalje razmišlja o ovom problemu zbog druge dece, za koju je voz jedino prevozno sredstvo.

Osim učenika i studenata česti putnici na ovoj relaciji su i meštani sela Gornje Reke u opštini Majdanpek, kojima je voz neretko prevoz do lekara u Boru i Zaječaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.