Rad Filijale NSZ u Boru tokom vanredne situacije

BOR – Po nedavnom proglašenju vanredne situacija u Boru, preventivne mere za sprečavanje širenja virusa korona pojačane su i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Obavezan je prolaz kroz dezobarijeru, nošenje maske i držanje propisane razdaljine. Dozvoljen je boravak najviše pet osoba u istom trenutku u prostoriji, a službenici i korisnici odvojeni su i paravanom od pleksiglasa kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost zaraze Kovidom 19. Od 15. jula omogućeno je i elektronsko prijavljivanje nezaposlenih na evidenciju. Na sajtu NSZ – a postoje takođe elktronske prijave i za podnošenje zahteva za novčanu naknadu i za izdavanje uverenja nezaposlenim licima ukoliko iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu lično. Individualni razgovori mogu se isto tako obaviti telefonskim putem, ali je bitno da se u svakom slučaju nezaposleno lice obavezno javi svom savetniku za zapošljavanje kako bi se konsultovali u vezi svih prava i obaveza koje korisnik ima prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje„, kaže Lidija Načić, v.d. direktora Filijale NSZ u Boru.

Inače, epidemiološka situacija nije značajno uticala na povećanje broja nezaposlenih. Na evidenciji u Boru je trenutno 4  hiljade 412 lica, a u prethodnom mesecu ih je bilo 4 hiljade 307. U odnosu na isti period prošle godine, sada je oko 10 odsto manje nezaposlenih na evidenciji borske filijale, kaže Lidija Načić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *