Rad Narodne kuhinje u Majdanpeku za vreme vanrednog stanja

MAJDANPEK – I dok  mnogima  ovih dana najveći problem predstavlja ograničeno kretanje, ima i onih kojima je aktuelna situacija samo uvećala već postojeću muku. Medju onima koji žive sami, starim i bolesnima puno je i korisnika narodne kuhinje, koji naravno nisu zaboravljeni.

U Majdanpeku je na spisku Crvenog krsta, u okviru kojeg , inače, funkcioniše narodna kuhinja, 250 korisnika, za koje se svakodnevno obezbedjuju obroci.

„Za one koji su u mnogućnosti da sami u svojim kućama pripremaju hranu mi smo im  odmah po uvodjenju vanrednog stanja,dopremili neophodne namirnice, tako da im sada dostavljamo samo hleb. Za one koji iz zdravstvenih razloga, zbog godina,ili nepostojanja uslova nisu u mogućnosti da sami pripremaju hranu, naši volonteri im dopremaju kuvane obroke, na kućne adrese“, kaže Tanja Golubović, sekretar Crvenog krsta Majdanpek.

Rad narodne kuhinje, inače, finansira lokalna samouprava i za sada ima dovoljno  neophodnih namirnica za pripremu obroka, dok se hleb obezbedjuje svakodnevno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *