Radionica Udruženja obolelih od MS – a Bor

0

BOR – Broj osoba obolelih od Multiple skleroze na teritoriji Opštine Bor se povećava i starosna granica se sve više pomera ka mlađoj populaciji. Tako najmlađi član Udruženja obolelih od Multipla skleroze u Boru ima 22, a najstariji 70 godina. Među aktivnostima koje Udruženje obolelih od MS – a organizuje za svoje članove jeste i izrada predmeta od gipsa, magneta, kao i dekupaž na staklu.

Preko Društa obolelih od Multipla skleroze Srbije čije je sedište u Beogradu, sva Udruženja poput našeg, iz Zaječara, Užica, Knjaževca, dobijamo neku sumu novca preko projekata, od koje možemo da finansiramo radionice poput ove. Nismo mi baš toliko stručni ni vešti u radu, ali je poenta radionice druženje. Tako se aktiviramo, radimo nešto i uposlimo mozak„, kaže Dragan Filipović predsednik Udruženja obolelih od MS – a Bor.

Svakog utorka od 18 sati u prostorijama udruženja, članovi se sastaju i pored razgovora koji im je najbolji lek, kako i sami kažu, aktiviraju se i u smislu izražavanja umetničkih sposobnosti.

U radionici radimo dekupaž na flašama, gipsane predmete, stalke za ukrasne sveće, to sve farbamo i ukrašavamo, i kasnije poklanjamo svojim prijateljima. To nam puno znači jer se tokom radionica družimo, šalimo, smejemo i tako nam je mnogo lepše i lakše da funkcionišemo„, kaže Stefan Ivanović predsednik NO Udruženja obolelih od MS – a Bor.

Kako kažu, nedostaje im prostorija u koju bi mogli da smeste rekvizite za vežbanje koje treba da dobiju donacijom Društva obolelih od Multipla skleroze Srbije, pa se nadaju da će im se i ta želja ostvariti, jer bi to doprinelo da se bolje osećaju i kvalitetnije provode slobodno vreme.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *