Radna grupa o zagađenju u Boru i prolasku teških kamiona

BOR – U sali Skupštine grada u Boru održan je treći sastanak radne grupe za  rešavanje otvorenih pitanja sa kompanijama „Ziđin Bor Koper” i “Ziđin Rakita”. Na sastanku se razgovaralo o rešavanju problema aerozagađenja u Boru i o problemima koje imaju meštani okolnih sela.

Prvi deo projekta kojim bi trebalo da bude smanjeno aero zagađenje u Boru, postavljanje sistema za odimljavanja u metalurškim pogonima kompanije Ziđin Bor Koper trebalo bi da bude urađen u prvoj polovini  naredne godine, rečeno je između ostalog na trećem sastanku radne grupe sastavljene od predstavnika lokalne samouprave, mesnih zajednica i kompanija Ziđin  Bor Koper i Ziđin Rakita.

Na sastanku je ponovljeno da je u toku izrada projekata za proširenje postojeće topionice i pogona za odsumporavanje, koji bi u potpunosti trebalo da reše problem aerozagađenja.

Razgovaralo se i o problemu prolaska teških teretnih vozila kroz Grad Bor. Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, prolazak teških teretnih kamiona biće zabranjen kroz grad i oni će morati da koriste alternativne puteve. Takođe, očekuje se da na narednoj sednici radne grupe bude podnet izveštaj o miniranju i potresima koje ono izaziva na lokalitetu Čukaru Peki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *