BOR – Povod akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u borskoj Službi transfuziologije je obeležavanje 139. godina od osnivanja Crvenog krsta u Srbiji. Akciju je tim povodom organizovalo borsko povereništvo Crvenog krsta, kojoj se odazvalo 14 radnika beogradskog Montera.
Promociju dobrovoljnog davanja krvi i organizovanje akcija u Srbiji obavljaju Crveni krst Srbije i služba za transfuziju krvi. Tako je bilo i ovoga puta.

„Povereništvo Crvenog krsta u Boru je nedavno imalo jednu akciju koja je rađena sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i tom prilikom je prikupljeno 45 jedinica krvi. Danas smo sa beogradskom firmom „Monter“ organizovali još jednu akciju. Drago nam je da se 14 radnika odazvalo akciji i da smo prikupili krv za potrebe Opšte bolnice u Boru“
, kaže Dejan Stojčić poverenik Crvenog krsta u Boru.
 
DR Snežana Milutinović, načelnik Službe transfuziologije kaže da je akcija došla u pravi čas, jer su zalihe krvi veoma male u januaru i februaru, zbog brojnih praznika i odmora.
Davanje krvi je human gest koji se zasniva na dobrovoljnosti, besplatnosti i anonimnosti. 14 radnika beogradskog Montera su ličnim primerom i autoritetom želeli da motivišu i druge ljude u Boru i okruženju da daju krv za potrebe Opšte bolnice u Boru.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2gkhzw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.