Radno vreme i uslovi za obilazak Lazareve pećine ove sezone u skladu sa epidemiloškom situacijom

0

BOR – Radno vreme i uslovi za obilazak Lazareve pećine nadomak borskog sela Zlot, ove sezone prilagođeni su trenutnoj epidemiološkoj situaciji, važećim preporukama i propisanim merama zaštite nadležnih organa Republike Srbije, koje su donete u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Ovaj turistički lokalitet otvoren je za individualne posete vikendom od 10.00 do 16:00 sati. Sredom, četvrtkom i petkom će raditi samo za unapred prijavljene grupe sa najmanje 20 osoba, a ponedeljkom i utorkom neće raditi.U turistički deo Lazareve pećine istovremeno može ući maksimalno 30 osoba, uz pridržavanje svih mera zaštite, kao što su korišćenje propisane zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava i držanje preporučenog fizičkog rastojanja, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Grupe se moraju prijaviti najkasnije 48 sati pre planiranog dolaska na mejl ili na telefon Turističke organizacije u Boru.

S obzirom na to da je razlika između temperature na otvorenom i u pećini velika, posebno u letnjim mesecima, nadležni apeluju na posetioce da se adekvatno obuku za obilazak. Poseta, uz pratnju turističkog vodiča traje oko pola sata, a temperatura u dvoranama i hodnicima pećine je tokom cele godine oko osam stepeni Celzijusa u plusu.

Radno vreme i mere zaštite za speleološki lokalitet „Lazareva pećina“ usklađivaće se sa epidemiološkom situacijom, preporukama i merama nadležnih organa Republike Srbije, Štaba za vanredne situacije grada Bora, a sve u cilju sprečavanja zaraze i prenošenja infekcije u Republici Srbiji.

Minule godine Lazarevu pećinu videlo je više od 7.000 turista, u organizovanoj i u individualnoj poseti, a ove sezone, zbog epidemiološke situacije i kasnijeg otvaranja lokaliteta, očekuje se slabija poseta u odnosu na prethodne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *