Radovi na uređenju deponije u Žagubici

ŽAGUBICA – Sa ciljem očuvanja životne okoline, na deponiji smeća u Žagubici, koja se nalazi na udaljenosti od oko dva kilometra od tzv. mesta “kondžilo”, napravljen je zaštini pojas kako bi se što manje otpada zadržavalo na glavnom putu ka Homoljskim planinama koje okružuju Žagubicu. Zeleni zaštitni pojas, pored bedema koji već postoji, doprineće uređenijoj deponiji, čija je funkcija nemerljiva.

Kako kaže Nenad Zarić, predsednik Mesne zajednice “Vrelo” Žagubica, posađeno je 36 sadnica smrče, a ukoliko bude bilo mogućnosti obezbediće se još sadnog materijala. Takođe je izrazio nadu da će građani imati razumevanja i poštovati trud uložen u uređenje prostora koji će služiti za odlaganje otpadnog materijala.

Kompletan posao u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovala je i finansirala Mesna zajednica “Vrelo” Žagubica, koja meštanima uvek izlazi u susret i rešava većinu problema. Predsednik ove mesne zajednice Nenad Zarić, takođe navodi da će se i dalje raditi na uređenju naselja Žagubica, a novouređena kancelarija na trgu Jovana Šerbanovića, otvorena je svakog radnog dana za primedbe, sugestije, pedloge i pohvale.

Izvor:  RTV Homolje

novinar Sanja Gligorijević

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/aEqIpYuZwac“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *