Komunalci spremni za zimu

BOR – Borski komunalci već sada su spremni za prve snežne padavine koje se prema dugoročnim prognozama očekuju oko 20. novembra. Remont voznog parka, koji broji 25 mašina i i druge opreme je, uglavnom, završen.

„U ovom trenutku asolutno smo spremni što se tiče kapaciteta, opremnljenost i ispravnosti mašina opreme. Završeno je i oko 80 odsto remonta raonika tako da smo apsolutno spremni za prve intervencije“, rekao je direktor JKP 3. oktobar Bor Dalibor Orsovanović.

Proteklih godina vozni park Trećeg oktobra je konstantno povećavan tako da je ovo Javno komunalno preduzeće jedno od retkih u Srbiji koje može da se pohvali brojem vozila.

„Od retkih smo preduzeća koje može da održava sam grad i celu opštinu kako sa postojećim kapacitetima tako i sa ljudstvom“, istakao je Orsovanović.

Na deponiju ovog komunalnog preduzeća pristigla je prva količina soli. U zavisnosti od vremenskih uslova za održavanje seoskih i gradskih saobraćajnica u borskoj opštini, u proseku je potrebno od 300 do 500 tona soli.

„Na zalihama imamo 80 tona, a do kraja nedelje će pristići još oko 300 tona soli, što je dovoljno za prosečnu zimu“, dodao je Orsovanović.

Javno komunalno preduzeće Treći oktobar u Boru raspisalo je i tender za nabavku pneumatika i do kraja meseca očekuje se da će biti dopremljen neophodan broj. Na zalihama takođe ima i dovoljno rezervnih delova za održavanje vozila. Borski komunalci će i ove zime saobraćajnice u gradu, po nalogu Direkcije za izgradnju Bora, čistiti prema prioritetima, a prema selima putevi će biti povereni njima Preduzeću za puteve Zaječar.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/foakrTfRFLY“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *