Rakita pomaže borskoj Bolnici

BOR- Kompanija Rakita, koja se bavi geološkim istraživanjima, donirala je Urološkom odeljenju Opšte bolnice u Boru deset ugradnih mrežica koje se koriste prilikom hirurških intevencija kod žena. Donacija je od izuzetno značajna za ovo odeljenje, jer će nakon deseta godina ponovo početi da primenjuje ovu vrstu metode lečenja .

Sticajem okolnosti ugradni materijal  pacijentkinje su morale da plate, jer to nije standardna metoda u Fondu dravstvenog osiguranja .Ovaj poklon je važan za naše pacijentkinje, ali i za nas, jer ćemo ovladati i u narednom periodu primenjivati ovu metodu“, rekao je dr.Vidoje Radosavljević, načelnik Urološkog odeljenja Opšte bolnice Bor.

Za kupovinu deset ugradnih mrežica kompanija Rakita je izdvojila 374.000 dinara.

Na osnovu zahteva lokalne zajednice kompanija Rakita je  kao društvena odgovorna kompanija izašla je u susret Opštoj  bolnici da pomogne i podrži sredstva vezana za urološke operacije. Ovo je dobar primer nastavka tradicije u ovom kraju ,gde su rudarske kompanije ulagale u opštu dobrobit lokalnog stanovništva, rekao je Aleksandar Vulović“, rukovodilac sektora za komunikaciju.

Ovom donacijom nastavljena je višegodišnja saradnja borske Opšte bolnice i Rakite. To je deo programa doprinosa lokalnoj zajednici i kad god bude u mogućnosti  kompanija će nastaviti da dariva instiucije kojima je pomoć neophodna, rečeno je prilikom predaje donacije u borskoj Bolnici.

Rakita pomaže borskoj Bolnici, 16. novembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=UNKDDRH4Cus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *