Rane uplate letovanja

BOR – Da bi iskoristili first minute popuste i po nižim cenama platili letovanje, mnogi Borani tokom zimskih meseci biraju destinaciju za putovanje. Za one koji još uvek nisu odlučili gde će provesti odmor tokom leta, turističke agencije i ove godine nude zanimljive aranžmane.

„Kao i ranijih godina najpopularnija destinacija za letovanje jeste Grčka, a posle dve godine ponovo su aktuelni Egipat i Turska. Što se Grčke tiče najveće interesovanje vlada za poluostrvom Halkidiki, Olimpskom regijom i Grčkim ostrvima. Kada je reč o Turskim letovalištima najinteresantnija turistima je Antalijska regija, a kod Egipta posle par godina pauze, ponovo je aktuelan Šarm el Šejk kao poželjna destinacija uz već popularnu Hurgadu. Interesovanje za Crnu Goru je znatno opalo, dok je Bugarska standardno na trećem, četvrtom mestu“, kaže Ivana Tufonić, iz Turističke agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Razlog za rane uplate aražmana su veći popusti i duži rokovi otplate, koji omogućavaju značajne uštede.

„Potražnja i kupovina aranžmanima kod nas je počela još u oktobru kada su izašle prve first minute ponude i popusti za rane uplate, a koji će važiti do završetka sajma turizma u Beogradu koji će se održati krajem februara. Kod nas su već nekoliko godina popularne sindikalne ponude. Ove godine popularne destinacije su Halkidiki, Leptokarija, Parga i ostrvo Evia. One su interesantne turistima jer su polasci iz Bora, a aranžmani se mogu plaćati administrativnim zabranama ili čekovima građana. Rezervacije za sindikalne ponude se mogu vršiti u sindikatima javnih preduzeća, RTB-a ili kod nas u agenciji“, dodaje Ivana Tufonić, iz Turističke agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Osim povoljnih grupnih programa letnjih aranžmana za uplate preko sindikalnih organizacija, koji će biće realizovani u maju i septembru ove godine, u ponudi su i povoljni pojedinačni aranmani.

„Desetodnevni aranžmani u Grčkoj u pred i postsezoni koštaju od 60 -70 evra po osobi, dok su u sezoni cene nešto jače. Cena all inclusive aranžmana za Egipat je prošle godine bila od 300 evra pa najviše. Ove godine je malo viša, ali pristupačna i prihvatljiva, za ono što aranžman obuhvata“, ističe Ivana Tufonić, iz Turističke agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Osim destinacija u Grčkoj i Egiptu, Borani mogu izabrati i skuplji aražman za letovanje u Turskoj, gde smeštaj po osobi košta najmanje 350 evra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *