Raspisan konkurs za nabavku poljoprivrednih mašina

BOR- U sklopu programa podrške poljoprivrednim proizvođačima Grad Bor je raspisao konkurs za subvencionisanje veštačkog osemenjavanja goveda i nabavke mašine za ubiranje useva. Za podsticaje  pri kupovini kosačica i sakupljače sena Grad Bod je izdvojio četiri i po miliona dinara.

Maksimalna pomoć lokalne samouprave je 60 odsto vrednosti investicije, odnosno 90 hiljada dinara po korisniku. Raspisan je takođe i javni poziv za subvencionisanje veštačkog osemenjavanja goveda,dve i po hiljade dinara, po grlu„, rekao Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

Ove godine uveden je nov sistem bodovanja zahteva na osnovu koga će se odobravati subvencije.

„Prema novom sistemu bodovanja zahteva prednost će imati poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina, poljoprivredni osiguranici i oni koji imaju manje posede„, dodao je Kračunović.

Zahtev za subvencionisanje mašina za košenje i sakupljanje sena poljoprivredni proizvođači  mogu da podnesu od četvrtog  do 15.jula, a za veštačko osemenjavanje krava do devetog decembra na  pisarnici Gradske uprave. Za subvencionisanje programa podrške u oblasti poljoprivrede Grad Bor je u ovoj godini obezbedio 45 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.