BOR – Opština Bor nastavlja praksu podele stanova mladim bračnim parovima putem konkursa, započetu 2011. Za razliku od prethodnih godina kada je godišnje po jedan mladi pračni par dobijao krov nad glavom, ove godine će biti podeljene četiri kuće, a konkurs je otvoren do 18. jula.

„Očekujem da će se javiti veliki broj parova, jer uz posao za mlade ljude je važan i krov nad glavom“ – kaže predsednik Komisije za zadovoljenje stambenih potreba Opštine Bor Vladan Novović.

„Osnovni uslovi su da su parovi mlađi od 30 godina, da su više od godinu dana u braku, imaju prebivalište duže od tri godine na području borske opštine. Bodovaće se takođe broj dece kao i školska sprema“ – dodao je Novović.

Mladim parovima kuće će se davati najpre u zakup na mesec dana, a biće im takođe omogućeno da ih otkupe na period od 10 do 20 godina. Prema očekivanjima već početkom avgusta biće podeljeni prvi ključevi.

Preostale četiri kuće u nizu koje su građene sredstvima solidarnosti takođesu spremne su za raspodelu. Dobile su sve neopohodne dozvole, a nakon što se utvrde potrebe ustanova i institucija u gradu, biće podeljene porodicama kojima su najneophodnije.

Svaka kuća je površine oko 60 kvadratnih metara i smeštene su u naselju Bor dva. Postojaće takođe i mogućnost da uz objekat parovi dobiju i zemljište na korišćenje. Vrednost investicije je 25 miliona dinara.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ww6dz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *