Počela prijava za vaučere za letovanje

BOR – Građani koji ispunjavaju uslove, na šalterima Pošte do 15. jula mogu da podnesu prijave za vaučere u vrednosti pet hiljada dinara za plaćanje smeštaja u nekom od turističkih objekata u Srbiji koje subvencioniše država. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi čija primanja ne prelaze 60 hiljada dinara.

Osim prijave, potrebno je priložiti fotokopiju lične karte, potvrdu o rezervaciji smeštaja za najmanje pet noćenja na kojoj mora stajati da je period rezervacije od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, kao i potvrdu o sticanju prava po nekom od kriterijuma za dodelu vaučera.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, istakao je da su za vaučere Vlade Srbije prijavljena 243 ugostiteljska objekta, kao i da je spisak istaknut na sajtu Ministarstvas. Među prijavljenim objektima nalazi se  66 hotela, 39 apartmana, 19 specijalizovanih bolnica za rehabilitaciju i banja, hostela, motela, objekata iz domaće radinosti, kao i seoskih domaćinstava. Na spisku objekata gde će građani moći da iskoriste vaučere nalaze se i turistički objekti u borskoj opštini, Hotel „Jezero“ i prenoćište „Vertigo city“ na Borskom jezeru, kao i preduzeće Brestovačka Banja.

Pošta prijave šalje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnicima koji po kriterijumima Ministarstva budu ispunili uslove za letovanje sa popustom, personalizovani vaučeri će preporučenom poštom biti dostavljeni na kućnu adresu.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2x1xq2″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *