Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja

BOR-Ranije nego prethodnih godina Grad Bor je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata  u oblasti javnog informisanja na području Bora u 2020. Za te namene lokalna samouprava je izdvojila šest miliona dinara, isto kao i lani.

„Najmanji iznos koji se može odobriti po projektu je deset hiljada, a maksimalan tri miliona dinara. Ovakvu veliku razliku smo odredili nakon konsultacije sa medijskim udruženjiima i članovima komisija iz prethodnih godina“, rekla je Milena Stanojković Kožović,član Gradskog veća u Boru.

Pravo učešća na konkursu imaju izdavači medija, pravna lica i preduzetnici koji se bave proizvodnjom  medijskih sadržaja uz dokaz da će ih realizovati putem medija koji se vidi na području Bora. Osim onih koje definiše Zakon o javnom informisanju i medijima, Grad Bor je prvi put definisao bliže kriterijume za ocenjivanje projekata.

Jedan od najvažnijih je aktuelnost i dostupnost što većem broju građana. Poseban akcenat je stavljen na osetljive i marginalne grupe, poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, očuvanje srpskog jezika i kulturnog nasleđa“, dodala je Milena Stanojković Kožović.

U sklopu konkursa raspisan je i poziv medijskim i novinarskim udruženjima da se prijave za učešće u radu konkursne komisije. Jedan od uslova je da su medijska udruženja registrovana minimum tri godine pre datuma njegovog raspisivanja. Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na području Bora je otvoren do četvrtog februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *